CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

15. feb. 2008

Skøytedag på Risenga!

Skolen hadde arrangsjert skøytedag på risenga. En stor fordel for meg som bor i Asker. Dagen var kommet og det var på med skøytene og votter og luer. Jeg hadde gledet meg masse til å stå på skøyter siden det var veldig lenge siden. Men den samme uke som skøytedagen skulle være, greide flinke julie å brekke tåa si i gymmen. Dette førte til en veldig så kald, og kjedelig skøytedag :( Men, men, med kakao og snøvær ble humøret holdt oppe og jeg hadde en kjempe fin skøytedag i vintersko.

6. feb. 2008

Andre blogg sider!

Nå har vi fått i lekser å samenlingne to bloggsider. Vi hadde tre muligheter og jeg valgte Ja, vi elsker og oslostil. Disse sidene har begge to sine egene særtrekk som gjør det interesant å lese på dem. "Ja vi elsker" bloggen er en ironisk, humoristisk side der en svenske uttrykker seg for sine meninger om spesielle norske ting og mat. Mens "Oslostil" bloggen er en særegen blogg der noen har et prosjekt som går på å gå rundt i Oslo å ta bilder av de med egen klesstil. Det er jo ganske morsomt å se hva slags stiler og (for spesielt jenter) hvilke klær de har på seg.

Begge bloggene har sine særtrekk og gjør dem spesielle. På "Ja vi elsker" siden har bloggeren lagt ut en link til "Norske ord som ikke finnes på svensk", og denne siden viser seg å være veldig morsom. Innleggene er humoristiske og bloggeren får uttrykke sin egen mening. På den andre bloggsiden finner vi masse bilder og lit tekst. Dette gjør oss interiserte med en gang fordi bildene har mennesker med sin egen stil som kaprer vår interesse.

Hvis man skal sammenlingne bloggsidene teoretisk vil jeg si at "oslostil" siden er en side som er ikke-lineær tekst med en konstruksjon som ligner mest på trestruktur. Mens "Ja, vi elsker" er en side som har stjernestruktur og har et ikke-lineær tekst.

Ved å sammenligne disse sidene vil jeg si at de er litt like ved den humoristiske og iteressekaprende måten, men på en annen side veldig ulike. motesiden er ikke blogging det er bilder mens på den andre er det blogging og andre morsomme ting.

1. feb. 2008

Nynorsk... for noe dritt!

Nynorsk er et språk som nordmenn snakket før språket vårt ble påvirket av dansk. Og nå som praktisk talt alle i Norge snakker bokmål skjønner jeg ikke helt hvorfor vi skal lære dette språket.Jeg mener, det er en veldig liten sannsynelighet for at det blir det nye internasjonale språket i verden eller at alle i Norge plutselig skal skifte skriftspråk. Jeg mener det er en veldig sannsynelig hetfor at dette kommer til å skje, men allikavel må ungdommer lære dette på skolen. Vi får i tillegg standpunkts karakter på dette faget når vi går ut av vidregående, og vi har ingen sjangs for å slippe språket med mindre du har et annet morsmål eller en annen nasjonalitet. Med tanke på at nynorsk karakteren kan påvirke sluttsnittet ditt, og derav få konsekvenser for hvor du kommer inn senere, har man egentlig ikke mye annet valg enn å jobbe med nynorsk. Oppgaver på skolen i nynorsk vil man få, og hvis man ikke jobber med faget «går det rett att skogen».

Men hvor mye lærer du egentlig når du er så lite motivert som de fleste er når det gjelder nynorsk. Bare tenk deg at du sitter med en oppgave som har innleveringsfrist om 2 timer, du har kommet halvveis og sliter skikkelig. Du er stressa og husker ingen nynorske ord, og ender med at du må slå opp hvert enest ord du har tenkt å skrive. Man kan faktisk ta seg selv i å slå opp «uke - veke», som er et ord som nesten alle kan men husker ikke fordi du er stressa. Og når du endelig har levert 2 sekunder før fristen, puster ut og åpner internett, hvor mye har du egentlig lært mens du skrev? Du stresset så mye med å bare få den ferdig i tide at den er sikkert propp full av skrivefeil, og enden på visa blir at man ikke fikk med seg gramatikken mens man skrev, og når den dagen får å få tilbake teksten husker du ikke hvilken det er. Hvor mye har du lært da?, hvor mye sitter du igjen med da?


Nynorsk er et språk som ungdom idag ikke har veldig mye tilovers for. De bryr seg egentlig ikke om faget fordi det «er jo bare nynorsk». Jeg tror at de fleste ungdommer gjør en liten feil der. En bør ikke skyve det unna, man bør jobbe med faget som med alle andre fag. Kanskje lese en nynorsk bok eller pugge litt mer på gramatikken, følge litt mer med i timene der læreren underviser i nynorsk. For nynorsk teller like mye og det vil stå på kortet ditt sammen med alle de andre som en tellende karakter. Saken er at man bør jobbe med nynorsk uansett hvor mye man hater språket, for til slutt vil du få uttelling for det harde strevet.