CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

6. mai 2008

Olav H. Hauge

Olav H. Hauge ble født i Ulvik, Hardanger den 18. August i 1908. Han var en norsk forfatter og en av de viktigste lyrikerne i den modernistiske tradisjonen på 1900-tallet. Han bodde hele livet i Hardanger og var utdannet gartner og drev sin egen frukthage.

Siden han var lyriker i den modernistiske tiden, preget dette hans skrivning. Det som er spesielt med lyrikken til Hauge er Hardanger-landskapet og naturen er veldig tydelig. Til tross for dette har diktene et internasjonalt preg. Selv om Hauge ikke hadde studert lyrikk eller litteratur, viste han mye innen dette området. Han hentet masse inspirasjon til sin egen dikting fra kinesiske diktere.

Han har gitt ut flere samlinger. Noen kjente er Glør i oska, På ørnetuva (preget av modernistisk språk) og Dropar i austavind.


Måten vi jobbet på med lyrikerne hadde sine negative og positive sider. Det poritive var at en kunne lettere reflektere og være spontan fordi stoffet satt fortsatt ferskt i hodet. Det negative var at en ikke fikk nokk tid til å lære seg stoffet man skulle si, og ikke gjort presentasjonen helt ferdig.

0 kommentarer: